Újrahasznosítás a konyhában: csokikanál, bonbon húsvéti csokiból
Maradék húsvéti nyuszi- és tojáscsokoládéból csokikanál és bonbon készíthető – táblás csokoládéból is alkothatunk. Szilikon csoki- vagy bonbonforma szükséges hozzá. Hat csokikanál jött ki egy kicsi, egy közepes csokinyúlból és egy csokitojásból. Ha csokibonbont készítünk, tetszés szerint ízesíthetjük durvára vágott dióval, mogyoróval, mandulával, aszalt gyümölcsökkel.
Az összetört csokoládét vízgőzben olvasztottuk fel, majd a szilikon formába kanalaztuk. Hűtőben 5-10 perc alatt megdermed. Gasztroajándékként is elkészíthető, például ajándékbögre mellé.
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Szilikon kanál csokiforma – itt kapható >>
Szilikon bonbonkészítő – háromféle formában itt kapható >>
Fotó: Életszépítők
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.