Természetesség, harmónia, bohóság jellemzi az uszadékfa ékszereket. Stílusos kiegészítők egy kreatív házaspár alkotóműhelyéből

A vízpartokon fellelehető hordalék- vagy uszadékfák már sok alkotót megihlettek; készülnek belőlük szobrok, lakásdekorációs termékek, de ékszerként is mutatósak. Anna és Antal többek között ebből a víz formálta, természetességében szép alapanyagból készít medálokat. A natúr ékítők mellett találhatunk ásványgyöngyökkel, édesvízi gyönggyel kombinált és festett uszadékfa-kiegészítőket is a repertoárban.

Anna és Antal keresztnevük kezdőbetűiből alkották meg az ANAN márkanevet. Antal eredetileg közgazdász. Anna tanító, közoktatási szakértő, tehetségfejlesztő pedagógus; hosszú évekig gyerekekkel foglalkozott, jelenleg is vezet gimnáziumi tehetséggondozó csoportokat. Mindketten kreatív emberek, fontos számukra az alkotómunka. Antal idestova harminc éve fest – alapvetően önképző módon, mesterek segítségével sajátította el a festészet alapjait – , Anna pedig több kézműves technikában kipróbálta magát. Az ANAN-t együtt indították el közel két éve, saját készítésű egyedi ékszereikkel, dísztárgyaikkal, és Antal festményeivel kiálltak a nagyközönség elé, megnyitották a webáruházukat.

Schőn Anna és Antal az ANAN Festmény és Ékszer alkotói, működtetői

– Igyekszünk minőségi, természetes anyagokkal dolgozni. Alapanyagaink elsősorban uszadékfa, pamut, ásvány, korall, kristály, édesvízi gyöngy, kagylóhéj. Sokat kirándulunk, szeretünk túrázni, nagy területeket járunk be, a Kőrös-partján több kilométert is megteszünk alkalmanként. Figyeljük az uszadékfákat, időbe telik, mire egy-egy ideális fát találtuk, számunkra ez olyasmi, mint az aranyásás, de nagyon élvezzük. Az ékszerekhez kizárólag egészséges uszadékfát használunk. Keressük a különleges formákat, jó, ha van a fában valamiféle plusz is, ami továbbgondolásra késztet bennünket.

– Az uszadékfákat szívesen kombináljuk ásványgyöngyökkel, édesvízi gyönggyel, ezeket a fa természetes vájataihoz igazítjuk, minimális beavatkozást eszközölünk, hogy megőrizze a természetességét. A natúr, gyöngyökkel kombinált uszadékfa ékszereket csiszoljuk, nem kapnak plusz felületkezelést. Festett medálokat is készítünk, ezekhez minőségi festéket használunk, nem kopnak, időtállóak. Lényeges számunkra, hogy a különféle anyagok, színek és formák harmóniába olvadásával szülessen meg az ékszer; legyen összhang az ásványok, kristályok, féldrágakövek között.

Az uszadékfa ékszerek, amellett, hogy mindegyik egyedi, természetességet képviselnek és ezt a szemléletet közvetítik.

 

„Anyagából adódóan a természetesség, a harmónia és egy kis bohóság jellemzi az uszadékfa ékszereket.”

 

– Egy-egy medál kialakítása során az első lépés mindig a fának a felfedezése. Kitalálni, meséket szőni, hogy vajon merre járhatott, hol nevelkedett, milyen társai voltak, milyen madaraknak nyújtott pihenőt, s kinek árnyékot. Hány gyermeket tanított fára mászni, milyen bogarakkal ismerkedett, virágzáskor kinek nyújtott örömet, mikor érezte magát a legjobban, s pompájával délcegen kinek mesélt a jóságról, az élet örömeiről, és arról, amiről az életnek szólni kell. Akkor teljes a történetük, ha az elkészült medál leendő viselőjét boldoggá teszi, hiszen egy új kaland egy új kapcsolat vette kezdetét.

A spárgából – kenderzsinegből – készült karkötők is igen látványosak, ezek színezéséhez textilfestéket használ Anna és Antal.

ANAN Uszadékfa ékszerek >>

ANAN Spárga karkötők >>

 

ANAN Festmények >>

 

 

anan.hu

ANAN Festmény és Ékszer a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 9 =

hirdetés