Vadgesztenyéből ajtó-, ablakdíszt, fali és asztali dekorációt készíthetünk. Mutatjuk, hogyan lyukasztható ki a kemény termés!

Facebook oldalunkon mutattunk korábban egy szép őszi dekort: csipkebogyóval díszített vadgesztenye koszorút. Több olvasónk érdeklődött, milyen eszközzel lehet a gesztenyét kilyukasztani. Gesztenyefigurák készítésénél is érdemes ezt a praktikát alkalmazni.

A vadgesztenyét valóban nehéz átfúrni, ha nincs kéznél megfelelő szerszám. Fogvájóval nem is érdemes próbálkozni. Azonban vékony, hegyes fém eszközökkel játszi könnyedséggel kilyukasztható a kemény termés. Az ujjunkra vigyázzunk közben! Mi vékony csavarhúzót használunk – lásd fotók -, de a hústű is jó a művelethez. A kilyukasztott vadgesztenyék gyorsan, könnyen drótra fűzhetők. A fenti képen látható őszi dísz alapja erős, nehezen hajlítható drót, így tartja meg a szív formát; 0,6-1,2 milliméter vastagságú drótok virágkötészetekben, virágboltokban szerezhetők be, ezek mindegyike alkalmas koszorúkészítéshez és gesztenyefigurák készítéséhez is.

Vékonyabb – 0,6-os – drótot használtunk a következő fotókon látható kerek koszorúhoz. Natúr rafiával és bézs színű pamut csipkeszalaggal dekoráltuk.

vadgesztenye_koszoru_1

vadgesztenye_koszoru_2

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − hat =

hirdetés