A gyerekköltészet legjava egy kötetben: 70 költő 400 verse óvodásoknak

Több mint 70 költő közel 400 verse egy óvodásoknak szánt kötetben, a Cerkabella Kiadó gondozásában. Petőfitől és Aranytól, Weöres, Nemes Nagy és Kányádin keresztül egészen Lackfi Jánosig a kötet magyar nyelvű gyerekköltészet versanyagának legjavát tartalmazza.

A Válogatós versei egy óvodai évkör jeles ünnepei mentén sorakoznak – így lesz ez az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz (újévi népszokások, farsangolás, kiszehajtás, Szent György napi vásár, májusfaállítás), a keresztény ünnepkör napjaihoz (vízkereszt, karácsony, húsvét, pünkösd), a nemzeti és az újabb ünnepekhez (Víz Világnapja, Föld Napja, Anyák Napja, Gyereknap, Madarak és Fák Napja, Állatok Világnapja) is kapcsolódnak versek.

Néhány témakör ízelítőnek: állatok, család, maskarák, foglalkozások, hónapok, időjárás, illemtan, játékok, napirend, egészség, vizek, fák, virágok, zöldségek, kert, ballagás, születésnap, fiúk-lányok, utazás, vásározók…
A gyerekeknek sokszínű nyelvi kalandjáték, a szülőknek minőségi versválogatás, az óvó néniknek kiváló oktatási segédanyag.

A Válogatós nagy alakú, keményfedelű, teljes egészében színes. Esztétikai minőségére garanciát jelent Kismarty-Lechner Zita: ő tervezi és illusztrálja a kötetet.

Szerkesztője Lovász Andrea gyerekirodalom-kutató, kritikus.

Szakmai konzulensek: Máté Angi – író, gyakorló óvodapedagógus, Bereczkiné Záluszki Anna – ELTE Tanító és Óvóképző Kar, Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék.

Igényes kiadvány, ajánljunk minden szülőnek, pedagógusnak!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizennyolc =

hirdetés