„Majd egyszer, ha lesz időm.” Valósítsd meg az otthonoddal kapcsolatos álmaidat!

„Egyszerűen jobban kell értenünk önmagunkat, és aktivizálnunk kell azon részeinket, amelyek gazdag, színes, kapcsolatokban bővelkedő és tartalmas életet tesznek lehetővé.” (Brendon Burchard)

Majd egyszer, ha lesz időm, kipróbálom, elolvasom, megjavítom, befejezem, átalakítom, meghívom, megvalósítom – mindannyiunknak vannak hasonló kósza ígéretei, de legtöbbször ezek már akkor eltűnnek, amikor kimondjuk őket, és soha nem térnek vissza. Pedig szükségünk van arra, hogy amikor akad egy kis szabadidőnk, előhúzzunk olyan terveket a zsebünkből, amelyek kipróbálására a hétköznapok nem adnak lehetőséget.

Bakancslistánk azokat a terveket tartalmazza, melyeket mindenképpen szeretnénk megtapasztalni a nagyvilágból, papucslistánkon gyűjthetjük azokat, melyeket otthonunkban szeretnénk megvalósítani.

Vannak kisebb céljaink, amelyeket jó szervezéssel biztosan meg tudunk oldani (besegít nagymama, szomszéd, barát), de a nagyobb álmainkról se mondjunk le! Tartsuk papucslistánkat fejben, és határozzuk el magunkat, hogy az ott felsoroltakat meg fogjuk tenni! Talán előbb jutunk szabadidőhöz és lehetőséghez, mint hinnénk!

Papucslistánkon sokféle tevékenység szerepelhet, kinek-kinek mi az otthoni álma: a teljes családot és rokonságot vendégül látni; felújítani a megörökölt tálaló szekrényt; konyhakertet kialakítani az udvarban; megtanulni az évekkel ezelőtt kapott varrógép kezelését; mozidélutánt tartani a barátokkal, és még sorolhatnánk tovább.

Valamit megálmodni, és azt megtenni – az egyik legcsodálatosabb dolog az életben. Boldogságot, elégedettséget érezhetünk, és ha otthoni álmaink valósulnak meg, akkor még az otthonunkhoz fűződő érzelmeinket is erősíti. Ez a kapcsolat oda-vissza működik. Ha mi szeretjük az otthonunkat, és harmóniát érzünk benne, akkor ez olyan biztonságérzetet nyújt, hogy bátrabban fogunk bele nagyobb tervek megvalósításába. Ha mi tevékenyen, élményekkel gazdagon élünk otthonunkban, akkor ez tovább erősíti azt a köteléket, amit otthonunkkal szemben érzünk.

Otthonunkban kellene a legbátrabbnak lennünk, itt születhetnének és valósulhatnának meg a legnagyobb álmaink! A produktív élet, a bátorság lendületet ad életünk minden területén!

A Te papucslistádon mi szerepel? Mire van szükséged ahhoz, hogy magvalósítsd? És mit éreznél, ha sikerülne megtenned?

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 1 =

hirdetés