Vanília kivonat házilag

Házilag is készíthetünk vanília kivonatot az édességekhez. A süteményekbe egy csapott mokkáskanálnyi, vagy még annál is kevesebb elegendő belőle.

Hozzávalók

2 db vanília rúd

2 dl glükóz szirup

Elkészítés

Egy kisebb befőttes üveget alaposan mossunk ki, majd szárítsuk meg.

A vanília rudakat hasítsuk fel, kaparjuk ki a magokat. A hüvelyt aprítsuk fel, majd adagoljuk az üvegbe. Öntsük rá a glükóz szirupot, az üveget zárjuk le, és két hétig pihentessük.

A pihentetés alatt az üveget minden második nap fordítsuk meg, így nem kell az üveget kinyitni és a szirupot kevergetni, mert a felaprított vanília mindig a szirup felszínére úszik. Két hét elteltével a vaníliarúd apró darabjait villa segítségével távolítsuk el a szirup tetejéről.

A szirupot szedjük kisebb üvegekbe. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A szirup levegőn gyorsan szárad, ezért az üveget mindig gondosan zárjuk le és csak akkor nyissuk fel, amikor a vanília kivonatra szükség van.

Tipp: ha nem tudunk glükóz szirupot beszerezni, használhatunk semleges ízű virágmézet is.

 

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 4 =

hirdetés