Kreatív nászajándék: kézzel varrt macskapár

Menyasszony, vőlegény, de szép mind a kettő… Facebook oldalunk egyik követője varrta a kabalafigurákat nászajándékba, az esküvői ruhába öltöztetett macskapárral ajándékozta meg az ifjú párt. Nem kell hozzá más, csak egy nagy adag rongyszeretet – mondja Mária – s persze jól kell a tűvel és cérnával bánni.

Bagoly Mária alkotó jó érzékkel választotta ki a figurák színeit. A menyasszony szürke anyagból készült, hogy a fehér, apró kristályokkal, gyöngyökkel, csipkével díszített menyasszonyi ruha jól érvényesüljön. Ugyanezen elv alapján a vőlegény alapját fehér textil adta –  ami lehet filc, vagy vastagabb, rugalmas pamutanyag -, ami hangsúlyossá teszi a sötét öltönyt.

Mitől vált személyessé az ajándék? Például attól, hogy a cica ruháján látható gyöngyök díszítették a menyasszony frizuráját, sőt, a ruha fazonja és a fátyla is hasonló volt, mint a cicalányé.  Töltőanyagként műszálas flízet használt Mária, aki azt mondja, a ruhákat könnyebb megvarrni, mint a macskákat kivitelezni. A figurák esetében egy öltés is sokat számít, fontos a pontosság. Töltőanyagként műszálas flízt használt.

A készítési folyamat képekben:

Fotók: Bagoly Mária 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − tizenegy =

hirdetés