Varrjunk kabalafigurát! Készítési folyamat, szabásmintával

Dupla öröm a gyermekeknek játékot készíteni! Az alkotás önmagában is felemelő érzés, ajándékozni jó, nem beszélve arról, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható, egyedi játékot hozhatunk létre, amihez a gyermek ragaszkodik. Az egészen picik és a nagyobbacskák is szívesen veszik körbe magukat kabalafigurákkal! Nem kell profi varrónőnek lenni ahhoz, hogy egy-egy kedves figurát elkészítsünk. Varrhatunk például teknőst!

A szabásminta alapján vágjuk ki az teknőc egyes részeit. A fej, a farok és a lábak két-két összepárosított és színével egymásra fordított darabját varrjuk össze úgy, hogy az egyenes szélüket hagyjuk nyitottan, ahogyan az a  képen is látható. A varrást követően egy ceruza segítségével a kis alkatrészek könnyen kifordíthatók.

 

A kifordított anyagot érdemes levasalni, de nem kötelező. Megtöltjük vatelinnel vagy tömővattával, majd levarrjuk ezt a nyílást is.

 

A testhez kivágott négy körnegyedet párosával összevarrjuk úgy, hogy egy-egy párost, szintén színével egymásra fordítva, csak a képzeletbeli felezővonalukig varrunk össze. Így két félkört kapunk.

 

Az egyik, színével felfelé fordított félkör egyenes alapjára az egyik végén rátűzzük a fejét, a másik végén a farkát a képnek megfelelően, majd a színével lefelé ráillesztjük a másik félkört, és összevarrjuk a két félkört egész körré.

 

Amikor ezzel elkészültünk, a felső részt színével felfelé helyezzük a munkafelületre. A teknőc lábait rátűzzük a körnegyedek felénél úgy, hogy befelé nézzenek, majd rátűzzük színével lefelé a teknőc hasát is. A hasat és a hátat varrjuk össze, de ne teljesen. Az egyik oldalon a két láb közötti szakaszt ne varrjuk le.

 

A varrás nélküli részen át kifordítjuk a teknőcöt, majd megtöltjük a tömítőanyaggal. Ezt követően kézzel levarrjuk a nyitott részt.

 

És gyönyörködjünk a végeredményben:

 

A teknőc szabásmintája nagyobb képben jelenik meg, ha a képre kattintunk, így onnan érdemes lementeni.

 

Fotók: Celestial Creations, Make it & Love it, Sewing Novice

Ötlet: Make it & Love it

BeaSzép napot kívánok! Bea

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 17 =

hirdetés