Varrjunk tolltartót!

Épphogy elkezdődött a nyári szünet, ettől függetlenül már most átgondolhatjuk, mi mindenre lesz szüksége gyermekünknek, gyermekeinknek az új tanévben, illetve melyek azok a felszerelések, amelyet saját magunk is el tudunk készíteni. DIY szülőknek (do it yourself, azaz csináld magad!) címmel sorozatot indítunk, melyben nemcsak iskolás, hanem bölcsődés és óvodás gyermekek szüleinek is igyekszünk kreatív, praktikus ötletekkel szolgálni. 

Tolltartó készítése lépésről-lépésre

Egy egyszerűbb tolltartót minimális varrástudással is el lehet készíteni. (Varrógépe nincs mindenkinek, de ismeretségi körben bizonyára akad valaki, aki vállalja a tízperces munkát.) Miért érdemes megpróbálni? Olyan anyagból készíthetünk tolltartót, amely garantáltan egyedi, és jóval olcsóbb, mintha boltban vennénk. Ha textilből készül, tetszés szerint díszíthetjük, rávarrhatjuk a gyermek monogramját, keresztnevét, bármilyen, számára kedves figurát. Gyermekünknek így több tolltartója is lehet, amit kedve szerint váltogathat. Újrahasznosíthatjuk a használaton kívüli textileket, a lényeg, hogy erős, strapabíró anyag legyen. Bizonyára minden háztartásban akad egy-egy használaton kívüli farmernadrág – kiváló alapanyag tolltartóhoz!

Ha vízhatlan tolltartót szeretnénk, viaszos vászonból készítsük el, méteráruboltokban jó áron, sokféle változatban kapható.

Csipkeszalaggal díszített farmer tolltartó. A bélésanyagból címként is varrhatunk. Fotó: etsy

 

Többféle anyagot is felhasználhatunk, ha a bélés és az anyag közé merevítőt varrunk, háromszög formát kapunk. Fotó: flickr

 

Egyszerű, lapos tolltartó. Fotó: folksy

 

Tetszés szerint díszíthetjük. Fotó: folksy

Hogyan készül?

Alapanyagok

cipzár

erős textil vagy viaszos vászon

vékony bélésanyag

olló a szabáshoz

gombostű, tű, cérna az öltéshez

varrógép

A cipzár színét a tolltartó színeihez igazítsuk.

A készítési folyamat képekben

 

Sok sikert kívánunk!

Örömmel bemutatjuk az Olvasóink által készített tolltartókat!
A képeket a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címen fogadjuk. 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 6 =

hirdetés