Festmény digitális fotóból? Emlékezetes pillanataink különleges vászonképeken

A digitális technika fejlődésének köszönhetően napjainkban szinte bárki készíthet jó minőségű, látványos fotókat, akár mobiltelefonnal vagy táblagéppel is; nagy választékban, relatíve elérhető áron kaphatók úgynevezett félprofi fényképezőgépek is. A fotózáshoz persze nem elég a technika, fejlett képi látásmód, arányérzék is szükségeltetik hozzá, s persze nem árt, ha tisztában vagyunk a fotózási alapismeretekkel. Egy-egy jól sikerült fotónkból különböző méretű vászonképet készíttethetünk, amely otthonunk dísze lehet.

Milyen fotók mutatnak jól festővásznon?

– Saját fotóból akár festmény hatású reprodukciót is készíttethetünk, és természetesen olyan vászonképet is, amely a fotót a maga realisztikus módján adja vissza. Ezen belül nehéz megfogalmazni, hogy mi mutat igazán jól a vászonképen – szinte minden, amit poszterként magunk elé tudunk képzelni, vagyis szinte bármi. Az adott helyiség stílusa meghatározó, olyan fotót célszerű vászonképre nyomtatni, ami illik a környezetbe – mondta Szabó Zsombor, a digitális nyomtatásban számos lehetőséget kínáló Molino 24 vezetője az Életszépítőknek.

A cég által alkalmazott digitális technológia kiváló minőséget eredményez: a vászonkép színei beltéren legalább tíz  évig nem fakulnak. A speciális bevonattal ellátott nyomtatott festővászon segítségével művészi, dekoratív képeket készíttethetünk otthonunkba.

A nyomtatott festővászon anyaga és felülete megegyezik a normál, festőművészek által használt festővászon felületével, tehát látható és tapintható a strukturált szőtt textilfelület. A cég 12 színes – direkt élénk színeket is tartalmazó – nyomtatási rendszerrel dolgozik, ami csúcsminőséget eredményez (a felbontás 2880 dpi). Még nagyítóval is alig láthatók a tintacseppek, a részletek. A vászonnyomat színhű, vagyis tökéletesen visszaadja az eredeti kép színeit.

Téli tájkép – digitális fotó

Téli tájkép – vászonnyomaton

Téli tájkép – a saját fotó nagyméretű vászonképen

Egy-egy fotóból akár művészi hatású reprodukció is készíthető.

– Lehetőség van fotóból festmény hatású vászonkép készítésére is, így például egy „átlagos” családi fotóból művészi alkotás születik. Festőművészt alkalmazunk ezekhez a megoldásokhoz – egy-egy ilyen kép festése nagyjából fél napot vesz igénybe.

– Bármilyen minőségű fotóanyag nyomtatható, de lehetőség szerint nagy felbontású digitális képet válasszunk. Házilag készült fotóknál érdemes grafikai utómunkát kérni, mert az átlagos családi fotók esetleg albumba vagy asztalra valók, kis méretben. A grafikai utómunka a vágást, kontraszt és színek beállítását jelenti; ez egyébként nálunk ingyenes, ha kéri az ügyfél – tájékoztatott Szabó Zsombor.

Webajánló

 

 

 

 Ajánló

Faldekoráció

Szövetképek – Fali dekoráció egyszerűen

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 − kettő =

hirdetés