Selyemcérnából készült színes ékszerek. A horgolt gömb lett VigArt védjegye

Vig Orsolyának hívnak, szabad bölcsész és kulturális örökségvédelem diplomákkal rendelkezem, azonban a mesterdiplomám megszerzését követően az ékszerek tervezése és készítése vált a hobbimból hivatásommá.

vigart

Vig Orsolya

A horgolás szeretetét nagymamámnak köszönhetem, az ő segítségével tanultam meg az alapokat. Kezdetben gyakorlásképp virágok, táskák, apró terítők születtek, azonban a kevés szabadságot adó leszámolható minták alapján történő horgolás nem elégítette ki alkotói vágyamat. Úgy éreztem sokkal több lehetőség van a technika, az anyag és a horgolótű hármasában.

A gömb forma szeretete korábban már felszínre került, akkor még gyöngyből és gyönggyel borított bogyók születtek, azonban a gyöngyfűzést nem éreztem igazán a magaménak, így merült fel bennem: miért ne próbáljam meg a horgolt bogyókat? Így kezdtek szépen lassan gömbökké formálódni – az akkor még nem selyemszálak, megtalálva helyüket egy-egy ékszer alkotóelemeként. A hosszú évek alatt szerzett gyakorlatnak köszönhetően váltak egyre szabályosabbá, pontosabban kivitelezetté a bogyók, így bújtattam a sokak által tradicionálisnak tartott technikát modernebb köntösbe, megteremtve ezzel saját stílusomat, és a vigArt-ot.

Alapvetően igyekszem többféle stílusban alkotni, hogy ékszereim között a különböző lelkületű és korosztályú hölgyek is találjanak számukra tetszőt. A szivárvány minden színében pompázó bogyókhoz különféle minőségi alapanyagokat társítva születnek meg a változatosabbnál változatosabb darabok. Ásványokkal, édesvízi kagylókkal, antik bronz medálokkal dolgozva, ezeket a selyembogyók mellé társítva romantikusabb, vintage darabok születnek, de a finomságot sugalló ékszerek mellett alkottam elegánsabb és vagányabb darabokat is, ilyen például az ezüst tüskékkel kombinált „Spike” kollekció.

 

 

Hiszem, hogy az általam megálmodott ékszerek nem csupán tárgyak vagy egyszerű kiegészítők, megjelenik bennük az alkotói hangulat, a női sokszínűség és változékonyság. Általuk viselőjük megmutathatja azt, amit a világ elé szeretne tárni, vagy épp elterelheti a figyelmet arról, amit inkább megtartana magának.

Egy adott ékszer által tökéletesen kifejezhető viselője pillanatnyi hangulata, megjelenik általa egyénisége és egyedisége. Az ékszer magabiztosságot kölcsönöz, hiszen nincs is jobb érzés annál, mint tudni, hogy az adott napra választott ékszerből, amit viselek csak egyetlen vagy néhány darab van az egész világon.

www.vigartekszer.hu

VigArt a Facebookon >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × egy =

hirdetés