Virágzik a japáncseresznye

Virágzik a japáncseresznye, Japán nemzeti jelképe. Tavasszal nyíló virágából nem fejlődnek termések, úgynevezett meddő virágok. Olvasónktól, Beledi Mártától kaptuk a gyönyörű képet, rákattintva nagy méretben látható, letölthető képernyőképnek.

A cseresznye virága japán nemzeti szimbóluma – művészeti alkotások örök témája. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak. Tavasszal ún. virágnéző ünnepségeket – Ohanamit – tartanak, ilyenkor megtelnek a parkok, s az emberek piknikkel ünneplik a tavasz beköszöntét, valamint a természet ébredését. S mivel a cseresznyevirágokban csak néhány napig lehet gyönyörködni, a Japán Meteorológiai Intézet ebben az időszakban részletes előrejelzéseket készít arról, hogy a szigetország mely részén virult már ki a cseresznyevirág.

A cseresznye – akárcsak hazánkban – Japánban sem egy időpontban virágzik, ami részint a japán szigetek észak-déli irányú elhelyezkedése miatt, másrészt a különböző fajták eltérő virágzási ideje miatt alakul így. A helyi televíziók és rádiók igyekeznek előre közölni a virágnyílás várható idejét, s az előrejelzést az emberek mindig nagy érdeklődéssel várják, hogy felkészülhessenek a virágnézéssel egybekötött Sakura ünnepségekre. 

Japán legnagyobb cseresznyevirág-néző helye a Mjógi-hegy lábánál levő Szakura no Szato, azaz Cseresznyefalva, ahol több mint ötezer cseresznyefa található.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő + 18 =

hirdetés