Virágzik az istenpapucsa | Illatos édesség: bundás akácvirág

hirdetés

hirdetés

Ami egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát.

Az akác május végén, június elején virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is. Virágát beleforgathatjuk palacsintatésztába, fánkba. Mi egyszerűen fürtösen bundázzuk és kisütjük.

Bundás akác:

Két tojást 2 evőkanál cukorral habosra keverünk. Hozzákeverünk 20 dkg finomlisztet és 2-2,5 dl tejet. Az akác virágát fürtösen belemártogatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotók: Babicz Rita

babiczrita_profilJó étvágyat! Rita

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
3 hozzászólás
    1. Akác szörp recept:
      Hozzávalók:
      1 db 5literes befőttes üveg
      kb. 20 akác virág
      1 jól megmosott citrom felkarikázva
      30-60 dkg cukor ki mennyire szereti édesen
      3-4 gramm citromsav, vagy 30 citrompótló

      A befőttesüveget majdnem teleengedjük vízzel, belerakjuk a cukrot, a citromot a bodzát, a citromsavat. Időnként megkeverjük. 2. nap leszűrjük és fogyasztható is.

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés