Virslis vöröslencse saláta
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta. Édes, csípős, savanyú.
Hozzávalók
20 dkg vörös lencse
2 pár jófajta virsli
1 kisebb lila hagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 ek dijoni mustár
1/2 dl extra szűz olíva
1 lime leve
1 tk méz
2 ek fehér balzsamecetkrém
1 kk szárított csili paprika
1 kk szárított oregánó
1 kk citrombors
só
főzővíz (só, ecet, babérlevél, víz)
Elkészítés
A lencsét öblítsük át hideg vízzel, majd egy kisebb lábasban forraljunk vizet. A vizet sózzuk, kevés ecettel és 3 babérlevéllel ízesítünk. A forrásban lévő vízbe öntsük a lencsét és kb. 8 percig főzzük – a lencse maradjon kissé roppanós. Öntsük le róla a főzővizet.
A virsliket főzzük meg, majd karikázzuk fel.
Készítsük el a salátaöntetet: egy tálba öntsünk olívaolajat, dijoni mustárt, mézet, 1 lime kifacsart levét, fehér balzsamecetkrémet, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük egyneművé. Ízesítsük szárított oregánóval, csilivel és citromborssal.
A lilahagymát vágjuk apró kockákra és keverjük össze a még langyos lencsével és virslivel. A petrezselymet aprítsuk fel, keverjük a lencséhez.
Végül öntsük le a salátaöntettel, keverjük össze. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.