Virslis vöröslencse saláta

hirdetés

hirdetés

virslis_voroslencse_salata600

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta. Édes, csípős, savanyú.

Hozzávalók

20 dkg vörös lencse

2 pár jófajta virsli

1 kisebb lila hagyma

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 ek dijoni mustár

1/2 dl extra szűz olíva

1 lime leve

1 tk méz

2 ek fehér balzsamecetkrém

1 kk szárított csili paprika

1 kk szárított oregánó

1 kk citrombors

főzővíz (só, ecet, babérlevél, víz)

virslis_voroslencse_salata1600

Elkészítés

A lencsét öblítsük át hideg vízzel, majd egy kisebb lábasban forraljunk vizet. A vizet sózzuk, kevés ecettel és 3 babérlevéllel ízesítünk. A forrásban lévő vízbe öntsük a lencsét és kb. 8 percig főzzük – a lencse maradjon kissé roppanós. Öntsük le róla a főzővizet.

A virsliket főzzük meg, majd karikázzuk fel.

Készítsük el a salátaöntetet: egy tálba öntsünk olívaolajat, dijoni mustárt, mézet, 1 lime kifacsart levét, fehér balzsamecetkrémet, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük egyneművé. Ízesítsük szárított oregánóval, csilivel és citromborssal.

A lilahagymát vágjuk apró kockákra és keverjük össze a még langyos lencsével és virslivel. A petrezselymet aprítsuk fel, keverjük a lencséhez.

Végül öntsük le a salátaöntettel, keverjük össze. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás