Virslis vöröslencse saláta

virslis_voroslencse_salata600

Gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta. Édes, csípős, savanyú.

Hozzávalók

20 dkg vörös lencse

2 pár jófajta virsli

1 kisebb lila hagyma

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

1 ek dijoni mustár

1/2 dl extra szűz olíva

1 lime leve

1 tk méz

2 ek fehér balzsamecetkrém

1 kk szárított csili paprika

1 kk szárított oregánó

1 kk citrombors

főzővíz (só, ecet, babérlevél, víz)

virslis_voroslencse_salata1600

Elkészítés

A lencsét öblítsük át hideg vízzel, majd egy kisebb lábasban forraljunk vizet. A vizet sózzuk, kevés ecettel és 3 babérlevéllel ízesítünk. A forrásban lévő vízbe öntsük a lencsét és kb. 8 percig főzzük – a lencse maradjon kissé roppanós. Öntsük le róla a főzővizet.

A virsliket főzzük meg, majd karikázzuk fel.

Készítsük el a salátaöntetet: egy tálba öntsünk olívaolajat, dijoni mustárt, mézet, 1 lime kifacsart levét, fehér balzsamecetkrémet, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Keverjük egyneművé. Ízesítsük szárított oregánóval, csilivel és citromborssal.

A lilahagymát vágjuk apró kockákra és keverjük össze a még langyos lencsével és virslivel. A petrezselymet aprítsuk fel, keverjük a lencséhez.

Végül öntsük le a salátaöntettel, keverjük össze. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 1 =

hirdetés