Zabpehelylisztes kevert almás palacsinta

Gyorsan elkészíthető édesség; az almát nem töltelékként használjuk, hanem a palacsintatésztába keverjük. Reszelt vagy vékonyra gyalult almával is elkészíthető; ha utóbbit választjuk, intenzívebben érezzük a palacsintában az alma ízét. A hagyományosnál sűrűbb palacsintatésztával készül. A zabpehelylisztes változatot ajánljuk, amely magas rosttartalma miatt jótékony hatású, de a liszteket fele-fele arányban keverhetjük is.

Hozzávalók 4 személyre

350 g zabpehelyliszt (vagy zabpehelyliszt és búza finomliszt egyenlő arányú keveréke)

2 tojás

2 közepes alma hámozva, reszelve vagy gyalulva

350 ml tej

szóda­ vagy buborékos ásványvíz

2 ek barnacukor (vagy kristálycukor)

1/2 csomag vaníliás cukor

csipet só

olaj

Szóráshoz

1 tk fahéj és 1 ek porcukor keveréke

 

Elkészítés

A száraz anyagokat keverjük össze, üssük bele a tojásokat. Keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy kb. tejszín sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Keverjük hozzá az olajat, majd forgassuk bele a reszelt/gyalult almát.

Forró, kevés vajjal vagy olajjal kikent serpenyőben ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományosnál vastagabb palacsintát kapunk; cikkelyekre vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − hat =

hirdetés