Zabpelyhes-almás keksz

Gyorsan összeállítható, magas rosttartalmú és tápértékű süti – omlós és nagyon ízletes.

Hozzávalók 16-20 darabhoz

Bögre – 2,5 dl

1 bögre apró szemű zabpehely

fél bögre zabliszt

1 nagyobb alma hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

1 egész tojás

1 tasak vaníliás cukor

2-3 ek méz (vagy fél bögre cukor – ízlés szerint ízesítsd)

1 mk őrölt fahéj

csipetnyi só

késhegynyi szódabikarbóna

apróra vágott csokoládé (elhagyható)

Elkészítés

Az összetevőket egy nagyobb keverőtálban alaposan dolgozd össze.

Lágy masszát kapsz, 10 percig hagyd pihenni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztass a masszából evőkanálnyi halmokat. 

Előmelegített sütőben süsd 15-20 percig 180-as hőfokon.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =

hirdetés