Zabpelyhes-almás keksz

hirdetés

Gyorsan összeállítható, magas rosttartalmú és tápértékű süti – omlós és nagyon ízletes.

Hozzávalók 16-20 darabhoz

Bögre – 2,5 dl

1 bögre apró szemű zabpehely

fél bögre zabliszt

1 nagyobb alma hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

1 egész tojás

1 tasak vaníliás cukor

2-3 ek méz (vagy fél bögre cukor – ízlés szerint ízesítsd)

1 mk őrölt fahéj

csipetnyi só

késhegynyi szódabikarbóna

apróra vágott csokoládé (elhagyható)

Elkészítés

Az összetevőket egy nagyobb keverőtálban alaposan dolgozd össze.

Lágy masszát kapsz, 10 percig hagyd pihenni.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztass a masszából evőkanálnyi halmokat. 

Előmelegített sütőben süsd 15-20 percig 180-as hőfokon.

Zabpelyhes almatorta

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás