Zabpelyhes-almás keksz
Gyorsan összeállítható, magas rosttartalmú és tápértékű süti – omlós és nagyon ízletes.
Hozzávalók 16-20 darabhoz
Bögre – 2,5 dl
1 bögre apró szemű zabpehely
fél bögre zabliszt
1 nagyobb alma hámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
5 dkg olvasztott – nem forró – vaj
1 egész tojás
1 tasak vaníliás cukor
2-3 ek méz (vagy fél bögre cukor – ízlés szerint ízesítsd)
1 mk őrölt fahéj
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
apróra vágott csokoládé (elhagyható)
Elkészítés
Az összetevőket egy nagyobb keverőtálban alaposan dolgozd össze.
Lágy masszát kapsz, 10 percig hagyd pihenni.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztass a masszából evőkanálnyi halmokat.
Előmelegített sütőben süsd 15-20 percig 180-as hőfokon.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.