Zabpelyhes-kakaós keksz
Gyorsan összeállítható, nagyon finom keksz; a tésztát előre elkészíthetjük, sütés előtt a hűtőben napokig, hetekig tárolhatjuk.
Hozzávalók 20-25 db kekszhez
125 g olvasztott vaj
7 g holland kakaó
125 g apró (töret) zabpehely
100 g finomliszt
100 g nádcukor
1 ek (20 gr) méz
késhegynyi szódabikarbóna
csipet tengeri só
1 db tojás
Elkészítés
Olvasszuk meg a vajat, és keverjük el benne a kakaót.
Keverőtálban kavarjuk össze a lisztet és a zabpelyhet, a sót, a nádcukrot, a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a kakaós vajat, a tojást, az evőkanálnyi mézet, és jól dolgozzuk össze.
A masszát kb. 10 percig pihentessük, majd evőkanálnyi mennyiségekből formáljunk kis golyókat. A golyókat tenyérrel lapítsuk ki. A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 8-10 percig.
Fotó, recept: Molnár Ágnes, Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.