Zabpelyhes-kakaós keksz

Gyorsan összeállítható, nagyon finom keksz; a tésztát előre elkészíthetjük, sütés előtt a hűtőben napokig, hetekig tárolhatjuk.

Zabpelyhes keksz kakaós

Hozzávalók 20-25 db kekszhez

125 g olvasztott vaj

7 g holland kakaó

125 g apró (töret) zabpehely

100 g finomliszt

100 g nádcukor

1 ek (20 gr) méz

késhegynyi szódabikarbóna

csipet tengeri só

1 db tojás

 

Elkészítés

Fotó: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

Olvasszuk meg a vajat, és keverjük el benne a kakaót.

Keverőtálban kavarjuk össze a lisztet és a zabpelyhet, a sót, a nádcukrot, a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a kakaós vajat, a tojást, az evőkanálnyi mézet, és jól dolgozzuk össze.

A masszát kb. 10 percig pihentessük, majd evőkanálnyi mennyiségekből formáljunk kis golyókat. A golyókat tenyérrel lapítsuk ki. A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 8-10 percig.

Fotó, recept: Molnár Ágnes, Szeretetrehangoltan

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + tizenöt =

hirdetés