Zebratorta

Dekoratív és finom édesség, kezdő konyhatündérek is megpróbálkozhatnak az elkészítésével. 

Hozzávalók

4 tojás, 2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre étolaj, 1 bögre tej, 1 csomag vaníliás cukor (vagy pár csepp vanília kivonat), pár csepp mandula kivonat, 1 teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna), csipet só

Kakaós tésztához: + 2 evőkanál evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál cukor, 4 teáskanál olaj

 

Elkészítés

Fotó: Annies Eats

Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét kevés sóval verjük kemény habbá, amikor a hab már kezd megkeményedni, adjunk hozzá fél bögre cukrot és verjük tovább.

Keverjük össze a tojássárgáját a maradék cukorral, adjuk hozzá a tejet, szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a mandula kivonatot. Alaposan keverjük össze, majd a végén adjuk hozzá az olajat, végül a tojáshabot, és az egészet óvatosan keverjük össze.

A tészta felét öntsük egy tálba,  keverjük hozzá a kakaóport, a sütőport, a cukrot és az olajat.

Vajazott, lisztezett tortaformába vagy kuglófsütőbe adagoljuk a tésztát felváltva: kisebb merőkanálnyi fehér pasztával kezdjük, öntsük a sütőforma közepére, a kakaós masszával folytassuk, s a műveletet addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

Videó a tészta adagolásáról

Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük nagyjából 40 percig.

Fotó: crusta bakes

Fotó: crusta bakes

 

Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e a belseje. Miután kihűlt, bevonhatjuk csokoládémázzal.

 

Olvasónk, Júlia elkészítette a receptet, és küldött képet! Köszönjük!

 

Nyitókép: Cook Book

 

Ajánló

Joghurttorta

 

Málnás joghurt torta >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − 15 =

hirdetés