Zelleres almakrémleves

Ha nem szereted a zeller karakteres ízét, ezt a levest akkor is érdemes kipróbálnod! Almával vegyítve kifejezetten finom, a fűszerezésével, ízesítésével bátran lehet kísérletezni. A zeller nagyon egészséges, érdemes beiktatni az étrendbe.

Hozzávalók 4 adaghoz

fél kiló meghámozott zeller

3 alma (több fajtából, vegyesen is tehetsz bele, de a savanykás alma igazán jó hozzá)

1 liter zöldségalaplé (ha nincs ellenedre, gyorsan elkészítheted zöldségkockából, de főzve sem túl időigényes sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma, hámozott gyömbérdarab, 1-2 hámozott burgonya felhasználásával)

1 kisebb vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

kb. 1,5 centis hámozott gyömbér

(lehetőleg friss) fűszernövény: snidling vagy bazsalikom, kakukkfű, kevés őrölt szerecsendió

só, bors

olívaolaj

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát és gyömbért kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a meghámozott, kis kockákra vágott zellert. Keverd össze, kicsit pirítsd, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, a kakukkfüvet, majd főzd puhára a zellert. A meghámozott, felkockázott almákat a főzésidő végén add a zellerhez, mert gyorsan megfő.

Botmixerrel pürésítsd és ízesítsd. 

Szórd meg apróra vágott snidlinggel vagy bazsalikomlevéllel.

Piríthatsz mellé bacont, sajt chips-szel is finom.

Nyitókép: simplyrecipes.com

 

hirdetés
1 válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ha nem szereted a zeller karakteres ízét, ezt a levest akkor is érdemes kipróbálnod! Almával vegyítve kifejezetten finom, a fűszerezésével, ízesítésével bátran lehet kísérletezni. A zeller nagyon egészséges, érdemes beiktatni az étrendbe. Zelleres almakrémleves | Szépítők Magazin […]

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − hét =

hirdetés