Miért pont az esküvődön pazarolnál? A zöld esküvő egyszerre gyönyörű és költséghatékony

Ha fontos számodra a környezetvédelem és a mindennapokban is úgy alakítod életed, hogy minél kisebb kárt tegyél bolygónkban, miért éppen az esküvőd napján kellene, hogy ez máshogy legyen? Egy zöld esküvő épp olyan csodás lehet, mint pazarló társai, ráadásul még a pénztárcáddal és a lelkiismereteddel is jót tehetsz! Mire ügyelj a szervezéskor?

Tündöklő napfényben, naplementében és csillagos ég alatt

Leginkább úgy lehet zöld a nagy nap, ha a természet lágy ölén, a szabad ég alatt tartjátok. Nyáron a szertartás gond nélkül történhet szabadtéren, a lakodalomhoz pedig bérelhetsz sátrat, ahol kényelmesen elfér a násznép is. Teljesen nem fogjátok tudni megúszni áram nélkül, de az esti fényeket helyettesítheted lampionokkal, fáklyákkal és gyertyákkal, így mindjárt rengeteget spórolhattok, és a romantikus hatás sem marad el.

Használj minél kevesebb papírt!

Rengeteg papír pazarlását kerülheted el, ha a meghívót, ültető-és menükártyát, valamint a programfüzetet újragondolod. Egy egyszerűen elkészíthető esküvői weboldal mindent tud, amit a meghívótól elvárnál, ráadásul az esetleges változtatásokat is rögtön közzéteheted rajta. Ültetőkártyák helyett írhatod az ülésrendet levelekre vagy egyformára vágott fadarabokra. A menükártya és programtábla pedig készülhet raklapra, az asztalok melletti falra helyezve.

Ezekben a megoldásokban a legszebb, hogy nem csak környezetkímélőek, de remekül is mutatnak és egyedi hangulatot kölcsönöznek esküvőtöknek.

Színében is zöld esküvő

És ha már a dekorációnál tartunk, igazán természetközeli hangulatot érhetsz el, ha fő színeknek zöldes és nude árnyalatokat választasz.
Lehetőség szerint használj cserepes virágokat a vágott helyett, amit aztán a násznép tagjainak akár oda is ajándékozhattok. Elkészítheted például az asztaldíszt olyan módon, hogy egy nagyobb „fővirág” köré sok apró növénykét is elhelyezel, így az asztaltársaság minden tagjának jut majd egy köszönőajándék gyanánt.

Az elmaradhatatlan fotófalnak is van környezetbarát alternatívája: szögelj össze raklapokat, az így kialakított „falat” pedig díszítsd cserepes virágokkal. Ha polaroid gépet helyezel ki, az elkészített képeket rögtön ki is tűzhetitek rá, így a lakodalom végére elkészül az emlékfal, amit később akár otthonod teraszán is örömmel látsz majd viszont.

Az örök nagy kérdés: a menyasszonyi ruha

A menyasszonyok számára talán a szervezés legnehezebb pontja a tökéletes ruha kiválasztása. Ehhez tudnod kell, hogy a ruhaszalonokból kölcsönzött vagy vásárolt ruhák jelentős része esik át fehérítő és vegytisztító eljáráson, ami magában is rendkívül káros a környezetre. Ha nincs módod rá, hogy meggyőződj a kívánt ruha „előéletéről”, azzal jársz legjobban, ha varratod magadnak.
Másrészt ha inkább bohém stílusú ruhát képzelsz el magadnak, választhatsz olyat, amit a későbbiek során is felvehetsz. Mostanában például nagyon trendik a kétrészes ruhák: egy fehér csipkefelső és egy tüllszoknya összepárosításával tündökölhetsz a Nagy Napon, és később is biztosan találsz rá alkalmat, hogy külön-külön felvedd őket.

Ha elhatároztad, hogy zöld esküvő keretében mondanád ki az Igent, de nehezen találsz hozzá megfelelő szolgáltatókat, látogass el az Esküvő Online – Esküvőszervező portálra, ahol az ország legnagyobb szolgáltatói adatbázisából böngészhetsz, ráadásul számos további hasznos cikket és funkciót is elérhetsz.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 5 =

hirdetés