Zöldborsós-sajtos omlett kolbásszal, friss petrezselyemmel
Az omlett számtalan módon variálható. Tartalmas és finom reggeli. Egyszerű elkészíteni, kezdők is boldogulnak vele.
Hozzávalók 2 személyre
5 tojás
maréknyi mirelit zöldborsó
3 dkg félzsíros reszelt sajt + szóráshoz
kb. 5 dkg szárazkolbász vékonyan szeletelve, apróra vágva (negyedelve)
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A tojásokat egy egy tálban villával keverd össze, add hozzá a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, végül keverd hozzá a reszelt sajtot.
Serpenyőben pirítsd zsírjára az apróra vágott kolbászt. Add hozzá a zöldborsót és 1-2 percig süsd – időnként rázogasd vagy keverd össze.
Öntsd hozzá a sajtos tojást, majd egyenletesen oszlasd szét a serpenyőben – mintha palacsintát sütnél. Süsd aranybarnára, majd egy nagyobb sütőlapáttal óvatosan fordítsd át. A teteje ekkor még nincs átsülve, ha biztosra akarsz menni, a következő módszerrel fordítsd meg: borítsd egy lapos tányérra az omlettet, majd a tányérról óvatosan csúsztasd vissza a serpenyőbe (a megsült fele felfelé nézzen).
Süsd, míg a másik fele meg nem megpirul, majd borítsd egy tányérra és szórd meg reszelt sajttal.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.