Zöldborsós-sajtos omlett kolbásszal, friss petrezselyemmel

Az omlett számtalan módon variálható. Tartalmas és finom reggeli. Egyszerű elkészíteni, kezdők is boldogulnak vele.

Hozzávalók 2 személyre

5 tojás

maréknyi mirelit zöldborsó

3 dkg félzsíros reszelt sajt + szóráshoz

kb. 5 dkg szárazkolbász vékonyan szeletelve, apróra vágva (negyedelve)

1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

só, bors ízlés szerint 

Elkészítés

A tojásokat egy egy tálban villával keverd össze, add hozzá a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, végül keverd hozzá a reszelt sajtot.

Serpenyőben pirítsd zsírjára az apróra vágott kolbászt. Add hozzá a zöldborsót és 1-2 percig süsd – időnként rázogasd vagy keverd össze.

Öntsd hozzá a sajtos tojást, majd egyenletesen oszlasd szét a serpenyőben – mintha palacsintát sütnél. Süsd aranybarnára, majd egy nagyobb sütőlapáttal óvatosan fordítsd át. A teteje ekkor még nincs átsülve, ha biztosra akarsz menni, a következő módszerrel fordítsd meg: borítsd egy lapos tányérra az omlettet, majd a tányérról óvatosan csúsztasd vissza a serpenyőbe (a megsült fele felfelé nézzen).

Süsd, míg a másik fele meg nem megpirul, majd borítsd egy tányérra és szórd meg reszelt sajttal.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 7 =

hirdetés