Zöldséges laskagomba leves

A laskagomba tápanyagtartalma hasonló a csiperkegombáéhoz, viszont annál sokkal könnyebben emészthető. A legértékesebb a fehérjetartalma; összetétele a húsfehérjéhez hasonló, több nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat tartalmaz. Kálium-, magnézium- és foszfortartalma magas, a nyomelemek közül pedig a cink-, alumínium-, bór- és réztartalma jelentősebb. Kiváló élettani hatásokat tulajdonítanak neki: csökkenti a vér koleszterinszintjét, antibiotikus hatással is bír. Ízletes ebéd vagy vacsora készíthető belőle, pácolva, grillezve különösen finom! Levest is készíthetünk belőle.

Hozzávalók

1 kisebb laskagomba

1 közepes vöröshagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 karalábé

só, bors, csemege paprika, chili, tárkony, petrezselyemzöld

1­-2 ek liszt

tej a habaráshoz

1 ek tejföl a tálaláshoz

Laskagomba leves

Elkészítés

A zöldségeket vágjuk apróra és kevés kókuszzsíron (vagy olajon) fedő alatt pároljuk meg. Fűszerezzük, adjuk hozzá a tárkonyt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd öntsük fel meleg vízzel, és lassú tűzön főzzük meg.

Amikor a gomba is megfőtt, (rizs)lisztből és tejből készítsünk habarást és öntsük a leveshez. Forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. Tejföllel és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenhat =

hirdetés