Zöldséges sült tészta wokban

chow mein tészta kínai eredetű tésztaféle, de a kínai, thai konyha népszerűségének köszönhetően mára az egész világot meghódította. A neve a „sült tészta” kifejezésből ered, ugyanis rendszerint ezt a tésztát használják a jellegzetes ázsiai, sok zöldséggel és hússal készülő, gyorsan sült wokos tésztaételekhez. A chow mein tészta búzalisztből készül, tojással vagy anélkül. Magyarországon is kapható, főleg ázsiai élelmiszerüzletekben. 

Hozzávalók

2-3 ek olívaolaj (vagy wok olaj)

2 cm hámozott apróra reszelt gyömbér

1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva (vagy 2 kisebb)

2-3 zúzott fokhagyma

1 nagyobb sárgarépa, zöldséghámozóval vékonyra szeletelve

csészényi laskagomba

kisebb, negyedelt káposzta vékonyra gyalulva

kisebb brokkoli rózsáira szedve

(a zöldségek variálhatók)

fűszerek: 1 tk curry, 1 tk zöld curry paszta, kevés szójaszósz, só

zöldfűszerek: snidlinggel és oregánóval szórtuk meg (korianderrel is nagyon jó!)

kb. 20 dkg sült tészta

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük és 2-3 percig főzzük. A vizet leszűrjük róla, hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük, pár csepp olajat adunk hozzá, majd félretesszük.

A wokban 2-3 evőkanálnyi olívaolajon elkezdjük pirítani a hagymákat, a gyömbért, 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a zöldségeket, majd fűszerezzük, 2-3 evőkanál vizet hozzáadva lefedve közepes „lángon” pároljuk, időnként megrázogatjuk vagy összekeverjük – 8-10 perc alatt kész.

Hozzákeverjük a tésztát, meglocsoljuk szójaszósszal és tálaljuk. Szórjuk meg apróra vágott zöld fűszerekkel, fél maréknyi apróra vágott pirított földimogyoróval.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 11 =

hirdetés