Zserbógolyó. Gyorsan elkészíthető, sütést nem igényel

A zserbót sokan szeretik, de elég időigényes sütemény. Ezek a golyók gyorsan elkészíthetők, sütni sem kell, a zserbóíz mégis garantált. Aprítógép szükséges hozzá. 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz

20 dkg dió

4 dkg aszalt sárgabarack (puha)

4 dkg babapiskóta

3 ek (lehetőleg házi) baracklekvár

1 ek holland kakaó

5-8 dkg porcukor (ízlés szerint édesíthető)

1 ek sötét rum vagy 1 kk rumaroma 

Bevonathoz

15 dkg étcsokoládé

1 ek étolaj

1 marék dió

Elkészítés

A babapiskótát őröld porrá aprítógépben, majd öntsd át egy keverőtálba.

A diót serpenyőben pirítsd meg, aprítsd, öntsd az őrölt piskótához. Következhet az aszalt sárgabarack, aprítsd fel és öntsd a többihez.

Add hozzá a porcukrot, a kakaót, a rumot/rumaromát és a sárgabaracklekvárt.

Az aszalt sárgabarackot is aprítsd fel, mehet a többihez.
Adj hozzá porcukrot, 1 kanál kakaót, rumot és 3 evőkanál házi sárgabaracklekvárt. Kezd el összegyúrni, ha szükséges, adj még hozzá lekvár. Kemény, de formázható masszát kell kapni. Kóstold meg, ha szükségesnek érzed, adj még hozzá cukrot.

A masszából formázz kis golyókat.

Készítsd el a csokimázt: vízgőz felett olvaszd meg az apróra tört étcsokoládét, add hozzá az olajat, keverd össze, és mártogasd bele a golyókat. Helyezd a csokis golyókat szilikonlapra. Az diógerezdeket pörköld meg, majd, mielőtt a csoki megdermedne, egy-egy darabot tegyél a golyók közepére.

Szaloncukrot is lehet belőle készíteni, ez esetben szaloncukornak kell formázni a masszát.

Gasztroblogomat itt találod >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + húsz =

hirdetés