Így készül az ellenállhatatlan zserbópite

Szinte minden hozzávalója egyezik a zserbóéval, ízeiben is emlékeztet rá, innét a neve. Az alapja omlós tészta, erre kerül a baracklekvár és a finom diós töltelék, amit csokoládéréteg borít. 

Hozzávalók a tésztához

20 dkg liszt

5 dkg cukor

12 dkg hideg vaj

1-2 ek jeges víz

A töltelékhez

2 tojás

6 dkg cukor

15 dkg darált dió

20 dkg sűrű házi baracklekvár

5 dkg tejcsoki darabolva

A tetejére

10 dkg olvasztott tejcsoki

 

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1 ek vízzel addig keverjük a robotgéppel, míg el nem kezd összeállni. Kézzel a lehető legkevesebb ideig gyúrjuk, hogy ne melegedjen fel a vaj.

A tésztát kinyújtjuk, majd egy közepes – 22×30 centis – sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával szurkáljuk meg! Előmelegített sütőben 10-12 percig süssük.

A töltelékhez keverjük össze a tojásokat a cukorral és a dióval. A sütőből kivett tésztát először kenjük meg a lekvárral, majd a diós krémmel, végül szórjuk meg az 5 dkg felaprított csokival. Tegyük vissza a sütőbe, további 20 percig süssük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott csokival vonjuk be a tetejét.

Fotó, recept: Gallov Andrea | Sherpa konyhája >>

 

Zserbó muffin

Zserbó muffin

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 14 =

hirdetés