Így készül az ellenállhatatlan zserbópite

hirdetés

hirdetés

Szinte minden hozzávalója egyezik a zserbóéval, ízeiben is emlékeztet rá, innét a neve. Az alapja omlós tészta, erre kerül a baracklekvár és a finom diós töltelék, amit csokoládéréteg borít. 

Hozzávalók a tésztához

20 dkg liszt

5 dkg cukor

12 dkg hideg vaj

1-2 ek jeges víz

A töltelékhez

2 tojás

6 dkg cukor

15 dkg darált dió

20 dkg sűrű házi baracklekvár

5 dkg tejcsoki darabolva

A tetejére

10 dkg olvasztott tejcsoki

 

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a hideg, felkockázott vajat az 1 ek vízzel addig keverjük a robotgéppel, míg el nem kezd összeállni. Kézzel a lehető legkevesebb ideig gyúrjuk, hogy ne melegedjen fel a vaj.

A tésztát kinyújtjuk, majd egy közepes – 22×30 centis – sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával szurkáljuk meg! Előmelegített sütőben 10-12 percig süssük.

A töltelékhez keverjük össze a tojásokat a cukorral és a dióval. A sütőből kivett tésztát először kenjük meg a lekvárral, majd a diós krémmel, végül szórjuk meg az 5 dkg felaprított csokival. Tegyük vissza a sütőbe, további 20 percig süssük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd a megolvasztott csokival vonjuk be a tetejét.

Fotó, recept: Gallov Andrea | Sherpa konyhája >>

 

Zserbó muffin
Zserbó muffin

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás