Bundás banán

hirdetés

Gyorsan elkészíthető, laktató reggeli vagy gyors desszert.

Hozzávalók 2 személyre

A sűrű palacsintatésztához

3 banán félbevágva, majd hosszában fél centi vastagra szeletelve

(banánból, almából, puha körtéből vegyesen is készíthetjük)

1 egész tojás

3 evőkanál dkg liszt (kb. 5 dkg)

1,5 dl tej (a tej harmadát szénsavas ásványvízzel, szódavízzel helyettesíthetjük)

1 evőkanál napraforgó olaj

csipetnyi só

1 evőkanál barnacukor (kristály- vagy porcukor is jó hozzá)

2 dkg vaj a sütéshez

fahéjjal kevert porcukor a szóráshoz

Elkészítés

Sűrű palacsintatésztát készítünk: a tojást egy kisebb tálba ütjük, felverjük kézi habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat. Csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk, ebbe forgatjuk a szeletelt banánt vagy a karikára vágott almát.

Serpenyőben, teflonos palacsintasütőben egyaránt megsüthető. Felhevített vajon a masszába forgatott gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hagyjuk pár percig hűlni, s máris tálalható. Fahéjas porcukorral hintsük meg.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás