Itt a farsang, süssünk csörögefánkot!

hirdetés

Január 6-án, Vízkereszt napján lezárult az adventi, karácsonyi ünnepkör, s beköszöntött a farsangi időszak, ami hamvazószerdáig, 2017-ben március 1-ig tart. 

Jellegzetes farsangi édesség a fánk, amely ugyan egész évben kapható különféle árusítóhelyeken, de a háziasszonyok ilyenkor maguk is szívesen elkészítik. A csörögefánk, azaz az élesztő nélküli változat nagyon finom csemege, ezzel a recepttel nyitjuk meg farsangi összeállításainkat.

 

Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű liszt

5 tojás sárgája

1 evőkanál méz

4 cl rum

fél dl tejföl

vaníliás cukor

olaj

Elkészítés

Az átszitált lisztet, mézet, tojássárgáját, rumot, tejfölt, sót összekeverjük, jól kidolgozzuk és egy negyedórát pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi nagyságú téglalapokra daraboljuk. A téglalap közepére vágunk egy nyílást, a tészta két átlósan szembe lévő végét középre hajtjuk és átdugjuk a nyíláson. Az így megformázott fánkokat bő, forró olajban megsütjük és az olajból kivéve lecsepegtetjük, mézet csorgatunk rá vagy meghintjük vaníliás cukorral kevert porcukorral.

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás