Fehér csokis áfonyás sajttorta

hirdetés

hirdetés

Egy különleges sajttorta, fehér csokis, sajtkrémes réteggel, kék áfonyával. Igazi ínyencség, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Az alaphoz

10 dkg olvasztott vaj

14 db keksz

¼ bögre cukor

1 bögre olvasztott fehér csokoládé

A töltelékhez

45 dkg lágy krémsajt

½ bögre cukor

1/3 bögre tejszín

1 tojás

2 tk vanília aroma

2 bögre áfonya (hogy befedje a torta tetejét)

Elkészítés

A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a vajjal és a cukorral. Egy 22 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk bele úgy, hogy pereme is legyen. Öntsük az olvasztott fehér csokit a tortaalapra, majd letakarva tegyük a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Keverjük habosra a krémsajtot a cukorral. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd a felvert egész tojással és a vanília aromával adjuk hozzá a krémsajtos masszához. Vegyük ki a hűtőből a tortaalapot, kenjük rá krémsajtos tölteléket, majd halmozzuk rá az áfonyát.

Sütési idő: kb. 1 óra. A recept közlője, a Yammie’s Noshery gasztroblog azt ajánlja, sütés előtt takarjuk be a tortaformát két nedves konyharuhával, ez segíti az egyenletes sütést. (A módszer furcsának hat, a süti készítője szerint nem kap lángra a textil.) Ha kezdene barnulni a teteje, fedjük le alufóliával. Miután megsült, a nyitott sütőben hagyjuk hűlni fél óráig, majd tálalásig a hűtőben tároljuk. Tejszínhabbal, friss áfonyával díszíthetjük.

GasztrostúdióRecept: Yammie | Fordítás: Gasztrostúdió

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás