Hot dog kifli

hirdetés

hirdetés

Ez valószínűleg nem az igazi amerikai hot dog kifli receptje, de annak sokadik variációjaként is ízletes. Mivel ezt a fajta kiflit már a formázás során, még nyers állapotában félbevágjuk, ezért inkább a jól ismert magyar hot dognak felel meg, azaz főtt virslivel töltve, illetve mustárral vagy ketchuppal. Természetesen tökéletesen alkalmas egyéb szendvicsek készítésére is.

Hozzávalók 10 darabhoz

25 dkg fehér kenyérliszt (BL 80)

25 dkg + 1 ek finomliszt

2 kis tojás

1 tk só

1 ek cukor

2,5 dkg friss élesztő

2,3 dl tej

5 dkg vaj

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

1. A tejet meglangyosítjuk. Az élesztőt egy kis tálkába morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 1 ek finomlisztet, simára keverjük 1 dl langyos tejjel, és letakarva felfuttatjuk.

2. A többi tejbe beletesszük a vajat, felmelegítjük, hogy a vaj teljesen felolvadjon, majd hűlni hagyjuk, amíg az élesztő felfut.

3. A kétféle lisztet és a sót elvegyítjük, közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük az egyik tojást, és villával felverjük.

4. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a vajas tejet, és lágy tésztává dagasztjuk.

5. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük, majd 5 egyenlő részre osztjuk és kis gombócokká formázzuk.

6. Lisztezett felületen mindegyiket 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, feltekerjük úgy, hogy a végeket a mutató- és a hüvelykujjunk közé fogjuk, és ahogy haladunk a feltekeréssel, folyamatosan kicsit összecsippentve tartjuk, hogy a tészta mindenhol egyenletesen tekeredjen. Majd középen kettévágjuk. (Természetesen egyben is hagyhatjuk a kifliket, és amikor megsültek, akkor is ketté lehet vágni.)

7. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, letakarjuk és meleg helyen megkelesztjük.

8. Tetejüket megkenjük kevés vízzel elkevert tojással, és előmelegített sütő alulról a 2. rácsára téve készre sütjük.

9. Még melegen egy fakanál végével a kiflik vágott végén nyílást vágunk és kiszélesítjük azt, hogy a mustárt/ketchupot bele tudjuk kanalazni és a virslit bele tudjuk tolni.

Sütési hőfok: 200°C

Sütési mód: alul-felül sütés

Sütési idő: 15-20 perc

 

Szenti Gabi

Sünis kanál >>

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás