Ízesítsük a vajat! Tippek édes, sós, pikáns házi vajkrémekhez

hirdetés

A vaj az egyik leggyakrabban használt alapélelmiszerünk, elengedhetetlen a reggelikhez, tízóraikhoz, uzsonnákhoz vagy a hideg vacsorákhoz. Finom pirítóssal, kaláccsal, zsemlével, sokféle feltéttel, körítéssel. Különféle ízesítésekkel izgalmasabbá tehetjük; készíthetünk belőle édes, vagy fűszeres-sós vajkrémet is. Néhány ötlet az ízesítéshez!

Narancsos vaj

8 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

1 evőkanál porcukor

2 evőkanál narancslekvár

1 narancs reszelt héja

 

Narancsos vaj másként

6 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

3 evőkanál méz

1 evőkanál narancs juice

1 teáskanál reszelt narancshéj

 

Epres vaj

8 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

1 evőkanál porcukor

2 evőkanál eperlekvár vagy negyed bögre frissen aprított eper + 1 evőkanál méz

 

Mézes-fahéjas vaj

fél bögre szobahőmérsékletű, sótlan vaj

1,5 evőkanál méz

1/4 teáskanál őrölt fahéj

 

Pestós vaj

8 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

1,5 evőkanál pestó

 

Fűszeres vaj

8 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

2 evőkanál aprított petrezselyem

1 evőkanál aprított mogyoróhagyma

csipet só

csipet fokhagymapor

 

Currys-mézes vaj

8 evőkanál szobahőmérsékletű, sótlan vaj

2 evőkanál méz

1/2 teáskanál sárga currypor

 

Szárított paradicsomos fűszeres vaj

1 csésze szobahőmérsékletű, sótlan vaj

3 darab olajos szárított paradicsom

1 csésze aprított petrezselyem

1 evőkanál oregano

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál méz

 

Az elkészítési mód minden típusnál ugyanaz:

A szobahőmérsékletű vajat körülbelül két percig habosítjuk, majd hozzákeverjük az ízesítő hozzávalókat és azokkal további egy percen át habosítjuk. Az ízeket hűtőben hagyjuk összeérni. Hűtőszekrényben néhány napig tárolható.

Fotók: Bakeaholic Mama, CHEAPRECIPEBLOG, Fat and Happy, Kitchen Kemistry, Natural Food Pantry

Összeállította: Király-Dobos Beatrix

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás