Linzerkoszorú baracklekvárral, pirított dióval

hirdetés

Klasszikus omlós linzertészta, melyet a tetejére szórt apróra vágott pirított dió tesz még ízletesebbé. A legjobb, ha a sütemény legalább egy napig pihen, s a lekvártól megpuhul. 

Hozzávalók

500 g finomliszt

250 g hideg teavaj

150 g porcukor

1 db tojás

100 g tejföl

1 mokkáskanál szódabikarbóna

pici só

1-2 marék késsel apróra vágott dió

1 db tojásfehérje

sárgabarack lekvár

Elkészítés

A diót késsel daraboljuk apróra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a tepsikre terítsünk sütőpapírt.

A lisztet szitáljuk meg, adjuk hozzá a porcukrot, a sót, a szódabikarbónát. Keverjük össze – kézzel -, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott vajat. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojást. Gyúrjuk össze alaposan.

A cipót felezzük meg. Mindkettőt nyújtsuk ki nagyjából 2 milliméteresre, az egyikből linzer kiszúróval szaggassuk ki a sütemény alját, a másikból pedig a lyukas tetejét. (Ági 54 linzert készített ebből a mennyiségből.)

A linzer tetejét kenjük meg tojásfehérjével és fordítsuk be a dióba. Mehet a sütőbe!

Süssük világosbarnára, 8-10 perc alatt.

A kihűlt sütiket, sűrű, de nem darabos baracklekvárral ragasszuk össze. 

Fotók, recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás