Sós mogyoróvaj házilag

hirdetés

hirdetés

Az amerikaiak kedvence, ami az egész világot meghódította. A mogyoróvaj nemcsak kakaós, édes, hanem sós változatban is elkészíthető. Fenséges íz- és kalóriabomba, s nem utolsó sorban jóval gazdaságosabb, ha otthon készítjük, mintha készen vesszük.

Hozzávalók kis befőttes üvegnyi mogyoróvajhoz

20 dkg földimogyoró (sótlan)

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál Himalája só (ez a mennyiség csak irányadó, sózzuk ízlés szerint)

2 kávéskanál barnacukor vagy xilit

Elkészítés

MogyorókrémPofonegyszerűnek tűnik, és az is, amennyiben a modern konyhatechnika a segítségünkre siet. A mogyorókrém állaga nagyban függ attól, milyen és mekkora teljesítményű gépet használunk a mogyoró aprításához. Turmix- vagy robotgép ideális a munkához.

A földimogyorót turmixgéppel vagy robotgéppel daráljuk le. Egyszerűnek tűnik, de 10-15 percig is eltarthat, mire megkapjuk a krémszerű állagot. Fontos, hogy többször iktassunk be – a gépek védelmében – szünetet aprítás közben. Úgy is finom, ha nem teljesen krémállag, maradnak benne kisebb mogyoródarabkák.

A sót és apránként olajat akkor adjuk hozzá, ha már krémszerű az állaga. Bár sós mogyoróvajat készítünk, adhatunk hozzá kevés cukrot, vagy természetes édesítőszert (xilitet). Az állaga akkor jó, ha a mogyorókrém kenhető, mégis inkább kemény, mint lágy. Kis befőttes üvegbe töltve hűtőben tároljuk.

Felhasználhatjuk sütemények, krémek ízesítéséhez, kenhetjük kekszre, pirítósra, de önmagában 1-1 kávéskanállal is finom nass.

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás