Parajos-­juhtúrós fusilli

hirdetés

Gyorsan elkészíthető ízletes, húsmentes tésztaétel, nem csak vegetáriánusoknak. 

Hozzávalók

450 g mélyhűtött parajkrém (idényben friss, forrázott paraj)

250 g juhtúró

300 g fusilli/penne tészta

1 kis doboz tejföl

100 ml tej

2 tojás

3 cikk fokhagyma

vaj/kevés olaj

100 g reszelt sajt (trappista)

bors

1 ek szójaszósz

Elkészítés

A parajkrémet kiolvasztom, jól lecsöpögtetem, majd a tejjel és a zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor felforrt, hozzákeverem a juhtúrót. A juhtúró sós, de ha szükséges, még sózom. Kifőzöm a tésztát lecsöpögtetem, majd összekeverem a parajos-­juhtúrós krémmel.

Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazok, és elterítem benne a tésztát. A tojásokat elkeverem a tejföllel és a szójaszósszal, sózom, borsozom, majd ráöntöm a tésztára. Fakanállal kissé összekeverem. A tetejére sajtot reszelek, és közepes hőfokon sütöm, míg megolvad a tetején a sajt, és szép színe lesz.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

Hajnalka Facebook oldala: Pöttyös lábas, fakanál >>

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás