Sokmagvas sajtos kréker. Finom ropogós, zárható edényben sokáig tárolható

hirdetés

Apró roppanós falatkák. Frissen is finom, de igazán ropogós másnapra lesz. Zárható üvegben vagy fémdobozban hosszabb ideig tárolható.

sajtos_sokmagos_kreker1a

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy sima és fele teljes kiőrlésű liszt felesben, ez esetben elegendő 40 g olaj a tésztához)

15 dkg magkeverék (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag-töret)

10 dkg reszelt sajt (ementáli)

170 g víz

60 g lenolaj

4 g szárított élesztő

teáskanál só

sajtos_sokmagos_kreker2

Elkészítés

Az élesztőt, a lisztet, a sót, a magokat keverjük össze, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az olajat, majd majd fokozatosan gyúrás közben adagoljuk hozzá a vizet. Ha összeállt a tészta, takarjuk le és pihentessük egy órácskát.

Pihentetés után nyújtsuk vékonyra. Vágjuk fel késsel és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A sütőt 180 fokra melegítettem és kb 20 perc alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni.

Szeretetrehangoltan blog receptje alapján Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás
  1. Nagyon jó kis recept! könnyű elkészíteni, és aki szereti az egészséges magvakat kedvelni fogja! most 20 dkg teljeskiörlésű tönkölylisztből és 10 dkg teljesk. búzalisztel csináltam ementáli híján trappista és parmezán sajttal. Finiiii! Köszi receptet!

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás