Sütőben sült sonkás palacsinta

hirdetés

Maradék főtt sonkából elkészíthetjük húsvét után, bármikor összedobható ízletes ebéd – előétel – vagy vacsora.

Hozzávalók 4 személyre

Sós palacsintához

10 púpozott kanál liszt

1 tojás

csipetnyi só

5 dl víz (forrásvíz, ásványvíz, szódavíz)

kis csészényi aprított sonka

1 ek mustár

1 ek olívaolaj

1 ek mustár

só, bors

apróra vágott petrezselyem

Töltelékhez

1 kis doboz tejföl

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

3-4 dkg reszelt sajt

sonkaspalacsinta2

sonkaspalacsinta1

Kenéshez

Fokhagymás tejföl, reszelt sajt

A tojásokat keverjük ki egy nagyobb tálban, adjuk hozzá a liszt harmadát, keverjük csomómentesre, majd öntsük fel egy-két deci vízzel, és keverjük simára. Adjuk hozzá a sonkát, a mustárt, az olajat, fűszerezzük és felváltva keverjük hozzá a liszt és a víz maradékát. Sütés előtt hagyjuk 10-15 percig állni, majd süssük ugyanúgy, ahogy a palacsintát szoktuk.

A kész palacsintákat kenjük meg a fokhagymás tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal és göngyölítsük fel.

palacsinta

A palacsintákat sorakoztassuk jénai tálba, kenjük meg tejföllel, szórjuk meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Melegen, hidegen is ízletes.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Hortobágyi húsos palacsinta, klasszikus recept szerint
Hortobágyi húsos palacsinta, klasszikus recept szerint

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás