Felpörget, felvidít, felmelegít: tejhabos fahéjas kakaó csilivel

hirdetés

fuszeres_kakao6001

Hideg téli napokon csodát tud tenni! Jó minőségű kakaóból érdemes elkészíteni. Érzékeny gyomrúak kihagyhatják belőle a csilit, anélkül is finom, elég leheletnyi csilivel megszórni a tejhabot.

Hozzávalók 2 személyre

3 dl tej + 1 dl a habhoz

Holland Kakaópor 20-22% 250 g/papírdoboz

1 ek Tutti holland kakaópor

1 ek barna cukor v. méz (ízlés szerint édesíthető)

1/2 kk őrölt fahéj

1/2 mk finomra őrölt csili

csipet só

2-3 pillecukor

Elkészítés

Kevés meleg tejben keverjük a cukrot és a kakaót csomómentesre, majd öntsük az egészet a többi tejhez. Adjuk hozzá a fahéjt, a csilit és forraljuk fel. Ha elérte a forráspontot, kapcsoljuk ki a tűzhelyt és hagyjuk még 1-2 percig a főzőlapon, vagy – ha gáztűzhelyen készül – takaréklángon főzzük még pár percig (közben kevergessük).

Adagoljuk bögrébe, a maradék egy deci tejet habosítsuk és öntsük a kakaóra.

Forrón tálaljuk, megszórhatjuk pillecukorral.

Tejhab helyett tejszínnel is elkészíthető, forrás előtt apróra tört étcsokoládéval is dúsíthatjuk. 

Tálalási ötlet

kakao_fuszeres

A bögréket fejjel lefelé olvasztott csokoládéba márthatjuk, majd durvára tört mandulába vagy kekszbe.

Kép: Personal Creations

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás