Zöldséges laskagomba leves

hirdetés

A laskagomba tápanyagtartalma hasonló a csiperkegombáéhoz, viszont annál sokkal könnyebben emészthető. A legértékesebb a fehérjetartalma; összetétele a húsfehérjéhez hasonló, több nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat tartalmaz. Kálium-, magnézium- és foszfortartalma magas, a nyomelemek közül pedig a cink-, alumínium-, bór- és réztartalma jelentősebb. Kiváló élettani hatásokat tulajdonítanak neki: csökkenti a vér koleszterinszintjét, antibiotikus hatással is bír. Ízletes ebéd vagy vacsora készíthető belőle, pácolva, grillezve különösen finom! Levest is készíthetünk belőle.

Hozzávalók

1 kisebb laskagomba

1 közepes vöröshagyma

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 karalábé

só, bors, csemege paprika, chili, tárkony, petrezselyemzöld

1­-2 ek liszt

tej a habaráshoz

1 ek tejföl a tálaláshoz

Laskagomba leves

Elkészítés

A zöldségeket vágjuk apróra és kevés kókuszzsíron (vagy olajon) fedő alatt pároljuk meg. Fűszerezzük, adjuk hozzá a tárkonyt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd öntsük fel meleg vízzel, és lassú tűzön főzzük meg.

Amikor a gomba is megfőtt, (rizs)lisztből és tejből készítsünk habarást és öntsük a leveshez. Forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről. Tejföllel és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás