Macis süti gyerekeknek tízóraira, zsúrra, vagy csak úgy: Nutellával töltött piskóta

hirdetés

Szerintünk finomabb, mint a bolti.

Szilikon vagy fém Maci formájú sütőformát érdemes hozzá beszerezni (hossza 10-12 centi), de muffinformában is megsüthető és tepsiben is elkészíthető. Az összetevők 4 Maci-forma megtöltéséhez elegendőek. 12-es muffinformához vagy közepes tepsihez kb. kétszeres mennyiséget mérjünk a hozzávalókból.

Hozzávalók

3 tojás

3 csapott ek liszt

1 fél ek cukrozatlan kakaópor

3 ek cukor

1 csipet só

1 cs vaníliás cukor

1 mk sütőpor

1 ek tejföl

3 csapott tk Nutella

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a cukrokkal, a tejföllel és a kakaóporral keverjük ki, a fehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd öntsük a kakaós masszához és forgassuk át, közben a sütőporral kevert lisztet apránként adagoljuk hozzá (ha a lisztet szitálva adagoljuk, levegősebb lesz a tészta).

A masszával töltsük meg az olajjal vékonyan kikent sütőforma felét, kanalazzuk rá a szobahőmérsékletű, előzetesen villával fellazított (összekevert) Nutellát több részben, elosztva a tészta felületén, majd fedjük be a kikevert masszával.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig.

Érdemes szilikonformában sütni, mert a piskóta könnyebben kiemelhető a rugalmas formából, nem ragad az oldalához. Ha elhagynánk a kakaót, kicsit több lisztet adjunk a tésztához. Nutella helyett lekvárral is megtölthetjük.

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás