Klasszikus házi édesség: isteni omlós almás

hirdetés

hirdetés

Klasszikus házi sütemény. Finom, omlós, illatos.

Omlós almás

Hozzávalók (nagy tepsihez)

40 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

1 kocka margarin

1 csomag sütőpor

14 dkg kristálycukor

3 tojássárgája

1 evőkanál tejföl

8-10 darab alma

 

Elkészítés

A megpucolt és lereszelt almát lábasban átsütjük, majd kicsit megcukrozzuk. Hűlni hagyjuk. A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk. A cukrot a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük.

A tésztát összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Mindkét felét tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, rárakjuk az egyik tésztát, arra az almát, majd megint a tésztát. A tetejét villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig. Tetejére porcukrot szórunk.

Recept, fotók: Babicz Rita

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás