Húsmentes egytálétel, minden jóval

hirdetés

Tápanyagokban bővelkedő húsmentes egytálétel, különleges ízvilággal. Nem csak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)

5­-6 közepes, hámozott, felkockázott krumpli

1 közepes hámozott, kockára vágott zeller

50 g vaj

50 g lencse

1 kis fej vöröshagyma

1 szál felszeletelt póréhagyma

1 szál kockára vágott petrezselyem

1 szál kockára vágott sárgarépa

75 g durvára vágott dióbél

400 g meghámozott, kockára vágott paradicsom

100 g reszelt cheddar sajt

fél-­fél tk szárított kakukkfű, majoránna, oreganó

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés

Sós vízben megfőzöm a krumplit a zellerrel, leöntöm róla a vizet és 25 g vajjal pürésítem.

Sós vízben puhára főzöm a lencsét, lecsepegtetem, félreteszem.

A maradék 25 g vajon lassú tűzön kb. 10 percig párolom a hagymát, pórét, petrezselymet, sárgarépát. Hozzákeverem a diót és a fűszereket, majd a lencsét és a paradicsomot. Sózom, borsozom, és még pár percig főzöm.

Ezt a zöldségkeveréket szétoszlatom egy mélyebb, tűzálló tálban, betakarom a krumplis zellerrel, és megszórom a cheddar sajttal. Sütőbe teszem, 180-as hőfokon sütöm 30-­35 percig, majd forrón tálalom.

Recept: Fazakas Hajnalka

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás