Pikáns sárgarépa krémleves

hirdetés

A sárgarépát gyakran használjuk levesek ízesítésére, de krémlevest is főzhetünk belőle, igazi vitaminbomba! Ez a változat különösen ízletes, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

fél kg lehetőleg zsenge sárgarépa (hámozva, felkarikázva)

2 közepes meghámozott, felkockázott burgonya

6-7 dl liter víz

1 közepes vöröshagyma vagy egy szál póréhagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma

2 szár zeller

kb. 3 ek olívaolaj vagy 2,5 dkg vaj

1 evőkanál Natura zöldségkeverék (természetes ételízesítő)

(1 zöldségleves kockával is ízesíthető, ez esetben kevesebb sót tegyünk a levesbe)

kb. 1 tk só (ízlés szerint sózzuk)

csipetnyi őrölt fekete bors

apróra vágott petrezselyemzöld vagy petrezselyemlevél díszítéshez

levesbetétnek: kruton vagy pirított kenyérkocka vagy apróra vágott, pirított bacon

 
hirdetés 

hirdetés 

 

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát/póréhagymát, a zúzott fokhagymát, a szeletelt zellerszárat kevés vajon vagy olajon fonnyasszuk 3-4 percig, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépát és a felkockázott burgonyát. Közepes hőfokon fedő alatt pároljuk kb. 5 percig; öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, sózzuk, borsozzuk. Főzzük 15-20 percig, majd botmixerrel pürésítsük.

Pirított kenyérkockákkal, kockára vágott pirított baconnel tálaljuk. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Recept: una fiera en mi cocinauna

 

Életszépítők

(Egy)személyes hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás