Sonkás-sajtos palacsinta

hirdetés

Sonkás palacsinta

A hagyományos sonkás tészta helyett sonkás palacsintát is készíthetünk. Laktató és finom vacsora, vagy egy kiadós leves után remek második fogás.

Hozzávalók

Nem írok pontos mennyiségeket, mert nálam a maradékok adták az alapanyagot, ha kevésbé sonkás, akkor is finom, ha több a sonka benne, akkor is laktató.

füstölt főtt sonka

1-2 szál újhagyma

1 kis dobozos tejföl

csíra vagy friss zöldség

sajt (ízlés szerint)

palacsintatészta alap

 

Elkészítés

Készítsük el a palacsintatésztát, sem cukrozni, sem sózni nem kell, hiszen a sonka elég sós.

A sonkát vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel és keverjük bele a tésztába. Süssük meg hagyományos módon mindkét oldalát.

A kisült palacsintákat töltsük meg a tejfölben elkevert csírával vagy friss zöldsékkel, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Félbevágva, melegen tálaljuk.

Recept, fotó: Sass Erika Sasó www.tepszi.hu

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás