Spenótos köles-rizottó zsenge parajból

hirdetés

A köles sokoldalúan felhasználható élelmiszer, rendkívül jó élettani hatásokkal. Nem tartalmaz glutént, gazdag vitaminforrás, bővelkedik ásványi anyagokban. Vas- és magnéziumtartalma kiemelkedő, ezért nőknek kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Spenóttal társítva vasban bővelkedő ételt kapunk. A spenótos kölesrizottó egyszerűen elkészíthető, laktató egytálétel.

Hozzávalók

10 dkg köles

3,5 dl víz

kb. 40 dkg spenót

4-5 gerezd zúzott fokhagyma

olívaolaj

2-3 levél menta apróra vágva

reszelt parmezánsajt (másféle sajt is lehet)

spenot1

spenot2

spenotnyito1

Elkészítés

A parajt alaposan mossuk meg folyóvíz alatt. Távolítsuk el a szárát, a nagyobb ereket. Tegyük lobogó sós forró vízbe 1-2 percre; ha elkezd megpuhulni, szűrjük le. Botmixerrel turmixoljuk apróra (ne pépesítsük).

A kölest sós forró vízbe, közepes lángon fedő alatt pároljuk 15-20 percig.

Az apróra vágott fokhagymát pirítsuk meg 4-5 evőkanál olívaolajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott spenótot. Keverjük össze, fedő alatt pároljuk 3-4 percig.

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás