Zabpelyhes-kakaós keksz

hirdetés

Gyorsan összeállítható, nagyon finom keksz; a tésztát előre elkészíthetjük, sütés előtt a hűtőben napokig, hetekig tárolhatjuk.

Zabpelyhes keksz kakaós

Hozzávalók 20-25 db kekszhez

125 g olvasztott vaj

7 g holland kakaó

125 g apró (töret) zabpehely

100 g finomliszt

100 g nádcukor

1 ek (20 gr) méz

késhegynyi szódabikarbóna

csipet tengeri só

1 db tojás

 

Elkészítés

Fotó: Molnár Ágnes | Szeretetrehangoltan

Olvasszuk meg a vajat, és keverjük el benne a kakaót.

Keverőtálban kavarjuk össze a lisztet és a zabpelyhet, a sót, a nádcukrot, a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a kakaós vajat, a tojást, az evőkanálnyi mézet, és jól dolgozzuk össze.

A masszát kb. 10 percig pihentessük, majd evőkanálnyi mennyiségekből formáljunk kis golyókat. A golyókat tenyérrel lapítsuk ki. A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 8-10 percig.

Fotó, recept: Molnár Ágnes, Szeretetrehangoltan

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás