Francia almatorta. David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

hirdetés

A francia almatortához többféle recept van forgalomban. David Lebovitz párizsi mestercukrász így készíti.

Hozzávalók 23 centi átmérőjű kapcsos tortaformához

110 g liszt

3/4 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

4 nagy alma (több fajtát is használhatunk)

2 nagy szobahőmérsékletű tojás

150 g cukor

3 evőkanál rum (vagy rumaroma)

1/2 teáskanál vanília kivonat

115 g vaj (olvasszuk meg és hűtsük szobahőmérsékletre)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzuk ki a sütőformát.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Hámozzuk meg az almákat és kockázzuk fel 2-3 centisre.

Egy nagy tálban verjük fel az egész tojásokat habosra, majd adjuk hozzá a cukrot, a rumot és a vanília kivonatot. Szitáljuk hozzá a lisztes keverék felét, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vaj felét is. Adjuk hozzá a maradék lisztes keveréket, majd a maradék vajat. Keverjük a masszába az alma kockákat, majd borítsuk az egészet a tortaformába és spatulával simítsuk el a tetejét.

Mehet a sütőbe! Sütési idő 40-50 perc. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával, majd a sütési idő vége felé vegyük le róla.

Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd a széleit késsel lazítsuk fel, és távolítsuk el a tortaforma oldalát.

Tálalás: önmagában is finom, de tejszínhabbal vagy vaníliás fagyalalttal is szervírozhatjuk.

Fotók: www.davidlebovitz.com

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Loading...

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás