Kevert almás őzgerincben

hirdetés

hirdetés

Az eredeti francia almatorta receptje alapján készült; nem tortaformában, hanem őzgerincben sütöttük meg. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a gyorsan összeállítható édességeket, az almás sütiket. 

Hozzávalók 35 x 11 centis őzgerinchez

80 g liszt

1/2 teáskanál sütőpor

csipetnyi só

2-3 nagy alma (több fajtát is használhatunk)

2 nagy szobahőmérsékletű tojás

80 g cukor

2 evőkanál rum vagy rumaroma – elhagyható, nem mindenki szereti, jellegzetes ízt ad a sütinek

1 csomag vaníliás cukor

85 g vaj (olvasszuk meg és hűtsük szobahőmérsékletre)

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Az őzgerincet vékonyan vajazzuk ki, zsemlemorzsával vagy kekszmorzsával szórjuk meg. Hámozzuk meg az almákat és szeleteljük fel 3-4 milliméteresre.

Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Egy nagy tálban verjük fel az egész tojásokat habosra, adjuk hozzá a cukrot, a rumot és a vaníliás cukrot. Szitáljuk hozzá a lisztes keverék felét, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vaj felét is. Adjuk hozzá a maradék lisztes keveréket, majd a maradék vajat.

A masszát simítsuk az őzgerincbe, majd jól nyomkodjuk bele az almaszeleteket, szorosan egymás mellé.

hirdetés 

hirdetés 

Sütési idő kb. 35-40 perc. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával, majd a sütési idő végefele vegyük le róla.

Mielőtt kivennénk a sütőből, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje.

Hagyjuk, majd borítsuk ki az őzgerincből. A tetejét szőlőcukorral hintettük meg, de kenőecsettel vékonyan megkenhetjük mézzel, juharsziruppal vagy szörppel is, szép fényt ad a sütinek és intenzívebb lesz az íze.

 

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás