Csirkés quesadilla, a mexikóiak kedvenc szendvicse

hirdetés

A quesadilla (keszadija) jellegzetes mexikói étel, többféle változatban elkészíthető, ezúttal az alapváltozatot, a csirkés-zöldséges receptjét ajánlom. Diétás időszakban is bátran fogyasztható.

Hozzávalók 4 személyre

4 csomag tortilla lap, 2 szelet csirkemell, kb. 8 dkg sajtkrém (Philadelphia natúr, vagy a zöldfűszeres változat), 15 dkg reszelt sajt (zsíros, félzsíros, például Cheddar, Ementáli, Trappista stb.), egy nagyobb vöröshagyma, kb. fél fej apróra tépkedett/vágott jégsaláta, 3 paradicsom, 1 paprika, só, bors, fűszerek ízlés szerint, ezersziget öntet, salsa

Aki szereti, csípős paprikát vagy pfefferonit is szeletelhet bele.

Elkészítés

Quesadilla
Fotó: www.seriouseats.com

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, 2 apróra vágott paradicsomot és a vékony csíkokra vágott csirkemellet (maradék hús is jó hozzá!), fűszerezzük (Tako fűszerkeverék), majd fedő alatt pároljuk 10-15 percig, az utolsó pár percben fedő nélkül sütjük, lepirítjuk.

A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, a paradicsomot kettévágjuk, vékonyra szeleteljük, és összekeverjük a salátával.

A tortilla lapokat palacsintasütőbe tesszük, kis ideig pirítjuk.

A sajtkrémet összekeverjük a reszelt sajttal, majd ebből laponként 1-2 evőkanálnyit egyenletesen a tortillára kenünk.

A sajtkrémre terítjük a csirkés-zöldséges tölteléket – laponként 2-3 evőkanál elég. Fontos, hogy csak a tortilla felére kerüljön töltelék! Kevés jégsalátás-paradicsomos keveréket szórunk rá, majd a töltelékre hajtuk a fél tortilla lapot. Óvatosan megfordítjuk, és 1-2 percig sütjük.

Szépen össze fog állni. Ha megsült, ezersziget öntetet, salsát stb. lehet csurgatni a lapok közéi. Ropogós és finom!

 

Receptajánló

gozlemenyito600_400

Gözleme, a törökök töltött sült tésztája

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás