Zabpelyhes almatorta

hirdetés

hirdetés

Imádjuk a zabpelyhet, így édességekhez is gyakran felhasználjuk. Érdemes kipróbálni ezt a receptet is! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók kis tortaformához

– 15,5 cm átmérőjű papír tortaformát használtunk –

15 dkg porcukor (vagy 10 dkg porcukor 5 dkg barnacukor)

15 dkg lágy vaj

10 dkg apró szemű zabpehely

5 dkg rétesliszt

fél tasak vaníliás cukor

2 tojás

1 tk sütőpor

2 közepes alma

1 ek őrölt fahéj + 2 ek porcukor + fél tasak vaníliás cukor (az almához)

Elkészítés

A lágy vajat a cukrokkal keverjük habosra, majd keverjük hozzá az egész tojásokat.

Végül keverjük hozzá a liszttel és a sütőporral kevert zabpelyhet.

A masszát simítsuk kevés olajjal megkent tortaformába.

Az almákat hámozzuk meg, kockázzuk fel.

Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgassuk bele az almát.

zabpelyhesalma3

zabpelyhesalma1

Az almadarabokat körkörösen, sűrűn egymás mellé nyomjuk a masszába.

180 fokon előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában
Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában
Spanyol almatorta
Spanyol almatorta
Francia almatorta | David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje
Francia almatorta | David Lebovitz párizsi mestercukrász receptje

 

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás