Különlegesen finom kevert süti. Almás-diós szelet

hirdetés

alma_suti

Hozzávalók

4 közepes alma lereszelve (többféle almából is elkészíthető – a Granny Smith zöld, savanykás alma nagyon jó hozzá)

3 evőkanál baracklekvár

1 (bio)citrom reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

maréknyi durvára vágott dió

3 egész tojás

3/4 bögre (2,5 decis) porcukor

1 bögre (2,5 decis) finomliszt

1/4 (2,5 decis) bögre repceolaj (napraforgóolaj is jó hozzá. Olvasztott, nem forró vajjal is elkészíthető, de ehhez a sütihez érdemes olajat használni)

1 tk szódabikarbóna

1 tk őrölt fahéj

csipetnyi só

Elkészítése 

A tojásokat felverjük, majd a hozzávalókat fokozatosan hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe vagy kivajazott, lisztezett közepes tortaformába öntünk.

Előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

 

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás