Cukkinis brownie. Zamatosabb, mint az eredeti, és jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz
A cukkini remek alapanyag sütemények dúsítására is, kevert tésztákhoz vagy töltelékként, például édes cukkinis pitéhez hasznosíthatjuk. Brownie is készíthető cukkinivel. Kipróbáltuk. Nagyon finom, zamatos, nem szárad ki. A cukkini brownie állagának nagyon jót tesz, zsírszegény, az íze nem érződik a süteményben.
Hozzávalók közepes tepsire való adaghoz
500 g cukkini
2 db tojás
1 cs vaníliáscukor
10 dkg étcsokoládé (2-3 kis kockányit tegyünk félre belőle)
12 dkg liszt
3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalmú)
5 dkg cukor
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
2 ek apró szemű zabpehely (elhagyható)
durvára vágott dióval dúsítható
Elkészítés
A cukkinit hámozzuk meg, majd gyaluljuk le. (Tökgyaluval reszeltük, így látható a cukkini a sütiben, jha kisebb lyukú reszelőn gyaluljuk le a cukkinit, homogénabb tésztát kapunk.)
A száraz összetevőket, a cukor kivételével) egy tálban keverjük össze.
A csokoládét – 2-3 kis kocka kivételével – vízgőz felett olvasszuk fel. A maradék csokit törjük össze apróra, és keverjük a száraz összetevőkhöz.
A tojást egészben a cukorral habosítsuk ki – akkor jó, ha a térfogata sokszorosára nőtt, és szinte összeáll, mint a felvert tojásfehérje.
A felvert tojást keverjük a reszelt cukkinihez, majd a száraz összetevőket is.
Lágy masszát kapunk, a piskótatésztánál valamivel masszívabb állagút.
Öntsük sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton süssük kb. 20 percig 170-es hőfokon.
A brownie-t hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük.
Megszórhatjuk porcukorral, szőlőcukorral, de enélkül is tökéletes.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.