Cukkinis brownie. Zamatosabb, mint az eredeti, és jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz

A cukkini remek alapanyag sütemények dúsítására is, kevert tésztákhoz vagy töltelékként, például édes cukkinis pitéhez hasznosíthatjuk. Brownie is készíthető cukkinivel. Kipróbáltuk. Nagyon finom, zamatos, nem szárad ki. A cukkini brownie állagának nagyon jót tesz, zsírszegény, az íze nem érződik a süteményben.

Hozzávalók közepes tepsire való adaghoz

500 g cukkini

2 db tojás

1 cs vaníliáscukor

10 dkg étcsokoládé (2-3 kis kockányit tegyünk félre belőle)

12 dkg liszt

3 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (20-22%-os kakaótartalmú)

5 dkg cukor

fél csomag sütőpor

csipetnyi só

2 ek apró szemű zabpehely (elhagyható)

durvára vágott dióval dúsítható

Elkészítés

A cukkinit hámozzuk meg, majd gyaluljuk le. (Tökgyaluval reszeltük, így látható a cukkini a sütiben, jha kisebb lyukú reszelőn gyaluljuk le a cukkinit, homogénabb tésztát kapunk.)

A száraz összetevőket, a cukor kivételével) egy tálban keverjük össze. 

A csokoládét – 2-3 kis kocka kivételével – vízgőz felett olvasszuk fel. A maradék csokit törjük össze apróra, és keverjük a száraz összetevőkhöz.

A tojást egészben a cukorral habosítsuk ki – akkor jó, ha a térfogata sokszorosára nőtt, és szinte összeáll, mint a felvert tojásfehérje.

A felvert tojást keverjük a reszelt cukkinihez, majd a száraz összetevőket is. 

Lágy masszát kapunk, a piskótatésztánál valamivel masszívabb állagút.

Öntsük sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton süssük  kb. 20 percig 170-es hőfokon.

A brownie-t hagyjuk hűlni, majd ezután szeleteljük.

Megszórhatjuk porcukorral, szőlőcukorral, de enélkül is tökéletes.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =

hirdetés